Artikel

Dit artikel verschijnt in de Zilveren Toren blog en op de home page.

 

 

Alle individuele uitslagen van de Zilveren Toren 2010

 

Brasschaat 1 speelde in de laatste ronde tegen laatste Noorderwijk slechts 2-2, maar eindigde toch 3e in 2A na het toch iets sterker voorkomende Mechelen en Borgerhout.

Topspeler in deze was Fred Slosse met 5 op 5 (!) maar ook Dave was (spijtig van het accidentje gisteren) over de ganse competitie sterk bezig met een TPR van 1950 Elo Pol Laporte had heel het seizoen "lastige" tegenstanders (o.m. de sterkere Dom, Stockman, Cankja ...) maar zijn verlies tegen "neefje" Laporte (elo 1567) in de laatste ronde was een slok op de borrel die er niet hoefde te zijn. Volgend jaar een beter seizoen Pol ! Wilfried scoorde middelmatig, want slechts 5/8 tegen allemaal zwakkere tegenstanders is eigenlijk "te weinig" maar haalde in een partij in Br 2 nog 1/1 wat hem op 6/9 brengt. Het laatste bord is altijd lastig om elopuntjes te verzamelen. Brasschaat 2 (Nils, Toon, Guy, Johan) eindigde in 2B zoals verwacht achter het iets betere Borgerhout, dat enkel het verschil maakte tegen Mechelen en Oude God. Klagen moeten we niet, dit team had in de loop van het jaar te weinig consistentie. Nils en Johan speelden slechts 3 keer (Johan had wel aangegeven reserve te zijn) en er moest te veel beroep gedaan worden op invallers. Ik wil speciaal Ludo De Weerd in de bloemetjes zetten. Hij speelde verdienstelijk en haalde een TPR van 1796 (4,5 op 6 !!). Guy Baete haalde 4/6. We bedanken ook diverse andere invallers In deze reeks haalde Fred 2 op 4 en komt uit op 7 op 9 in totaal. Zij hadden interessante partijen in deze afdeling, maar vielen wat bleekjes uit. Enkel Bob slaagde erin enkele punten te sprokkelen. Brasschaat 3 kon enkel winnen tegen de lager eindigende 8e en 9e ploeg en eindigde op de 7e achteraan in het klassement. Ik heb hier toch goede partijen zien spelen tegen relatief veel sterkere tegenstanders. De fel bevochten remises van o.m. Wim Plompen en Willem Verlinden resp. tegen Merksem, Beveren en Brasschaat zijn daar een voorbeeld van. Wim Plompen haalde ondanks 2,5 op 5 een TPR van 1858. Bedankt aan onze invallers Hilven, Eycken, Berghs, Gerousse, Van Handenhove. Brasschaat 4 eindigde op een zeer verdienstelijke 3e plaats in 3a ondanks een teleurstellende laatste ronde (1-3 )tegen allerlaatste Halle. Behoudens de mooie score van Robert Matterne, hij haalde 3 op 3 hebben we hier ook nog Cesar en Henri Corman die met een goede score zorgden dat uiteindelijk een verdienstelijke score behaald werd. Voor Jan De Cap was het eerste bord (soms meer dan 300 elopunten verschil) wat te zwaar. In de toekomst zouden we op het eerste bord in 3e afdeling toch ook minimaal beroep moeten kunnen doen op een vaste + 1600 om de kastanjes uit het vuur te halen. Bedankt allemaal !

Dienstmededeling: Na enkele jaren toernooiverantwoordelijke ZT voor onze club zou ik graag de fakkel aan iemand anders willen overdragen. Deze taak vereist enige inzet en dynamisme maar ik ben er zeker van dat in onze club er mensen zijn met veel tijd in de loop van de dag (waar zitten die dynamische 60-plussers ?) die deze taak willen en kunnen overnemen. Voelt er zich iemand geroepen ? De volgende ZT begint in januari 2011 - tijd genoeg om er eens over na te denken !

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn