Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Antwerps Ligakampioenschap voor de Jeugd - volledig overzicht

 

Sta me toe - na wat grondiger analysewerk - nog even terug te komen op een vorig artikel over het Antwerps Ligakampioenschap voor de Jeugd.

Twaalf Brasschakers namen deel. Elf plaatsten zich voor het Vlaams Ligakampioenschap.

Gefoefel met gegevens of fantastische prestaties van onze spelers? Beiden.

Het gefoefel met de gegevens eerst: Anthony Cristian en Marie Mitran, Stefaan en Jasper Beukema waren al zeker van hun selectie op basis van andere prestaties en traden niet aan tijdens het ALJ.

Maar om dan nog 7 selecties op 12 deelnemers (11,5 deelnemers) af te dwingen, dan heb je als groep jeugdspelers toch wel een knappe prestatie neergezet.

Kampioen werd Michiel Vande Ginste bij de -14 met 6/7. Een onverhoopt puntenverlies van de toenmalige leider in de laatste ronde, en daar was Michiel er als de kippen bij om er maximaal van te profiteren en de eindwinst te claimen. Ook Maxim Slagter werd tot kampioen gekroond (5/7 bij de -18). Hij moest weliswaar de jongere Mechelaar Deon laten voorgaan in de eindrangschikking, maar aangezien die laatste tot algemeen kampioen werd gekroond, ging het goud bij de -18 naar Maxim. Daarmee legden de twee jongste deelnemers uit die reeks overigens beslag op de twee hoogste plaatsen.

Nog eremetaal was er voor Joppe Raets: zilver bij de -10. Ja, we zijn het gewoon geworden, maar het toont aan dat Joppe zijn progressiemarge blijft voortzetten. Aan de top geraken is moeilijk, aan de top blijven is nog veel moeilijker.

De twee aanwezige Beukema's gingen met brons naar huis: Constantijn bij de -10, broer Christiaan bij de -16. Dezelfde opmerking voor Joppe is natuurlijk ook voor bijna de volledige Beukema-familie geldig. Alleen papa Henk-Jan stagneert....

Zonder meer sterk waren de prestaties van Simon Vande Ginste (6de bij de -10) en van Aaron Goos (5de bij de -12 met 4/7). Hun selectie voor het Vlaams Ligakampioenschap was al een feit voor de aanvang van de laatste ronde. Ronduit knap dus en ook de kwaliteit van hun partijen is sterk gestegen.

Hartzeer voor de andere deelnemers. Vooral voor mijn eigen zoon: Viktor behaalde 4/7 bij de -14. Achtste. De 7 eerste zijn geplaatst. Het scheelde 0,5 punt Buchholz.

Ook dichtbij de selectie was Bas Leyssen bij de -16. Negende met 3/7. Maar bij de minste afmelding worden ze misschien toch nog gecontacteerd voor deelname aan het Vlaams Ligakampioenschap. Na 15 december weten ze meer...

Tot slot, een aantal nieuwe namen die voor het eerst aan het grote werk deelnamen en als je het mij vraagt een fantastisch resultaat behaalden voor hun première:

Bij de -10 werd Robeen Hasandocaj twaalfde met een verdienstelijke 3/7 en ook bij de -12 besloot Robin Lambregts twaalfde te worden met een even verdienstelijke 3/7.

Dochterlief Marie, tot slot, verkoos de zaterdag dansles te volgen en behaalde op zondag bij de -12 een 1/3. Voor haar was het toernooi dan ook puur recreatief.

Als er geen enkele coach van Brasschaat zich voor het weekend van 31/01 en 01/02 en 07/02 kan vrijmaken en ikzelf van de organisatoren een boekenstand mag openen (dat zal omwille van privé-redenen niet op 31/01 zijn), dan kunnen alle Brasschakers zich tijdens het toernooi tot mij wenden, indien ze nood hebben aan een beetje troost, een beetje peptalk, een beetje raad of heel veel felicitaties.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Bedankt!

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn