Artikel

Dit artikel verschijnt in de Zilveren Toren blog en op de home page.

 

 

Zilveren Toren 2013 - een terugblik

  Zilveren Toren

Brasschaat 1 begon goed aan de competitie. Het overtrof zichzelf zelfs een paar keer; zo werd er gelijkgespeeld tegen de nummers twee, drie en vier in de eindstand. Brasschaat 1 was dit jaar ook een erg stabiele ploeg, er moest slechts vijf keer iemand worden vervangen. Dat is bij andere clubs vaak helemaal anders, wat soms tot onverwachte uitslagen leidt die de stand door elkaar schudden. Aan het einde van de rit is de conclusie echter duidelijk, er werden te weinig (bord)punten gepakt.

De gevreesde degradatie van Brasschaat 1 wordt gecompenseerd door de onverhoopte promotie van Brasschaat 2. Brasschaat heeft volgend jaar dus nog steeds één ploeg in de eerste afdeling.

Brasschaat 2 begon eerder slecht aan de competitie. Met een reeks nipte overwinningen klom het echter omhoog in de tussenstand. Toen ze eenmaal de tweede plaats in handen hadden werd die niet meer uit handen gegeven. Zo promoveren ze samen met het ongenaakbare Burcht.

Brasschaat 3 begon goed. Het bracht zichzelf in moeilijkheden door enkele zware nederlagen. Die werden mee veroorzaakt door de wispelturige opstellingen van de tegenstanders. Uiteindelijk wist het zich toch te redden na een spannende laatste ronde.

Brasschaat 4 mistte vorig jaar de promotie met één bordpunt. De herintrede van de KASK in de competitie betekende dat de andere ploegen voor de tweede plaats zouden moeten vechten. Brasschaat 4 kreeg onverwacht hulp van KASK: in de eerste ronde gaven ze tegen ons twee forfaits, en ze verloren hun enige partij in de hele competitie! Alle andere tegenstanders samen gunden ze slechts drie remises.

Het werd nog even spannend toen Brasschaat 4 nipt verloor tegen Zimmertoren en een communicatieprobleem voor een forfait zorgde tegen Deurne. In de laatste ronde stond een rechtstreeks duel op het programma tegen Moretus 2. Met een 3-1 overwinning werd de tweede plaats veilig gesteld.

Brasschaat 5 speelde een rustig seizoen, het eindigde uiteindelijk op een fraaie vierde plaats.

Het netto resultaat: één promotie. Ik noem dat een geslaagd seizoen!

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn