Welkom op de website van Brasschaak, de schaakclub van Brasschaat.

 

Deze pagina bevat vooral nieuws; de blog hier toont alle beschikbare artikels. Elders zijn er meer gespecialiseerde blogs, zij tonen enkel een subset. Clubleden kunnen aanmelden en dan reacties of eigen artikels toevoegen. Ook zijn sommige artikels slechts zichtbaar voor wie aangemeld is.

 

RSS news feed

Er zijn momenteel 1244 artikels beschikbaar. Om een artikel volledig te zien dient u eerst de titel ervan aan te klikken.

 

zoeken

 

 

Schaken in de USA: Missouri

 

Missouri, the Mother of the West, de Cave State, of de “Show Me State”, is de thuisstaat van Anheuser-Busch, maar produceert ook wijn. Dat de staat de meest liberale alcoholwetten heeft in Amerika, zal hier niet vreemd aan zijn, noch het feit dat er zelfs een staatsdruif is (vitis aestivalis). Het is de staat waar de Mississippi en zijn grootste zijrivier, de Missouri, samenkomen in Saint Louis, om één van de grootste stromen op aarde te vormen. Missouri grenst aan maar liefst acht andere staten, een record dat het deelt met Tenessee.

...

 

onbekend liedje

 

ik weet dat dit mss niet echt een plek is hiervoor, maar ik ben op een liedje beland dat word bezien als 'lost media' en vroeg me af of mss iemand een idee had omdat ik het wel leuk vind klinken (van de 17seconde die beschikbaar zijn) er zijn online meerdere duizende mense naar op zoek van hertz frequentie analyse voor locatie tot meerdere bedrijve en zangers gecontacteerd te hebben, maar nog geen succes. alle hulp is fijn :D hier is een youtube link van het origineel en een remasterd versie direct erna met de beschikbare text: https://youtu.

...
Er is één reactie.

 

Geslaagde 1 april grap

 

Zoals eerder aangekondigd door Jan Rigaux, wordt vanaf vandaag de aangepaste elo rating van kracht. Toen ik mijn eigen elo rating even nakeek, bleek de aanpassing veel genereuzer te zijn dan verwacht.

Blijkbaar heeft de KBSB voor de nationale elo rating niet de aangekondigde formule gebruikt, maar wel deze van de fide rating: oude rating + (2000 – oude rating) x 0,40!!!

Misschien moeten we deze nieuwe variant omdopen tot “epo” rating.

Ik heb me altijd afgevraagd waarom onze club zowat 50% van ons lidgeld aan de bevoegde nationale en Vlaamse schaakinstanties moet doorstorten.

...
Er zijn vijf reacties.

 

overlijden Harry Szöke

 

Tot onze grote ontsteltenis krijgen we vandaag bericht dat Harry Szöke op 25 maart in zijn slaap overleden is.

 

De dood is de prijs die ieder van ons zal moeten betalen om te mogen leven. We kunnen er enkel maar op toezien dat we zo veel mogelijk waar krijgen voor ons geld.

 

Leden die wensen / anekdotes over Harry hebben, kunnen die naar mij opsturen . Ik zal ze dan bundelen en ervoor zorgen dat ze bij de nabestaanden terechtkomen.

 

bericht van KBSB : nieuwe ELO ratings

 

Er werd vanuit de KBSB gevraagd volgende informatie onder de leden te verspreiden :

De KBSB heeft op de bestuursvergadering van 11.03 unaniem beslist om op 1 april een aanpassing door te voeren van de nationale ELO ratings.

Dit naar aanleiding van de aanpassing van de FIDE ELOs, en in overeenstemming met deze aanpassing. Omdat de minimum ELO nationaal op 1150 ligt (en niet op 1000 zoals FIDE) is de formule enigszins verschillend.

rating_new = rating_old + (2000 – rating_old) * 250 / (2000 – 1150) Deze aanpassing is enkel van toepassing op ELOs < 2000 De minimum rating zal vanaf dan ook op 1400 worden gezet, in overeenstemming met FIDE.

...
Er zijn drie reacties.

 

NIC 2023-2024: R9 Resultaten en verslagen

 

Interclub R9123456

Zondag 10 maart speelden de Brasschaakse teams de 9de ronde van de Interclub. Voor de tweede en derde ploeg is de situatie erg precair. Konden ze daarin verandering brengen? Kon het eerste mee blijven draaien bovenaan hun reeks in derde afdeling? En wat deden onze teams in 5de afdeling? Dat leest u hopelijk hier. Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hun ontmoeting te posten?


Er zijn twee reacties.

 

Open Jeugdschaaktornooi Brasschaak: foto's van een prachtige dag!

 

Op zaterdag 24 februari mochten we 201 jeugdspelers en 22 volwassen deelnemers verwelkomen op ons Open Jeugdtornooi Brasschaak. Onder de 32 thuisspelers waren er maar liefst 30 jonge Brasschakers die de uitdaging aangingen! Ongeveer evenveel vrijwilligers tekenden present om dit allemaal mogelijk te maken. Dankzij jullie belangeloze inzet werd het een onvergetelijke dag!

Onze ere-voorzitter Cesar (97) mocht in de jongste reeks (U8) ceremonieel de eerste zet doen aan het bord van onze benjamin Floris (5) – samen bewezen zij dat schaken geen leeftijd kent.

...

 

Nieuwe elo's FIDE strooit met punten

 

Je nieuwe elo al gezien ? Nieuwe elo = vorige elo +( (2000 - vorige elo) x 0,4 ).

 

Schaken in de USA: Mississippi

 

Het overwegend republikeinse en zeer religieuze Mississippi (125.443 km2 of ongeveer vier keer België), met als hoofdstaat redelijk centraal gelegen Jackson – de grootste stad, met 153.000 inwoners, ligt in het diepe zuiden van de USA. Dat is niet het Jackson uit het liedje van Billy Edd Wheeler en Jerry Leiber uit 1963, misschien het best bekend door de versie van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood (bedoeld werd Jackson, Tennessee). De westelijke grens van de staat wordt gevormd door de Mississippi, en verder grenst de staat met zijn subtropische klimaat aan Tennessee, Alabama, Louisiana en Arkansas. De zuidgrens wordt gevormd door de Golf van Mexico.

...

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Wil iemand zaterdag foto's komen nemen op het Open Jeugdtornooi?

 

Dit artikel is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 07-Jan-2024

Copyright © 2014, Luc Pattyn