Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Europees kampioenschap Batumi

 

Goeimorgend iedereen, eerst en vooral bedankt voor de mooie reacties en steun, we zullen het nodig hebben. Na een goede voorbereiding met Mher gaan we eten, ik hoop niet weer hetzelfde!!!! Papa gaat de laptop meepakken om ook mee te volgen, mama gaat thuis gaat meekijken zoals iedereen....stress..... Veel succes kindjes xxx

 

De EK-Blog

 

Terwijl Anthony's tegenstander 12...Da5 moet vinden, meld ik jullie graag dat de avonturen van onze jeugd en supercoaches Ben en Mher te volgen zijn op: www.bloggen.be/ek2014georgie/

We zijn nu 17 zetten ver en Anthony blijft de goede zetten aan elkaar rijgen: de stelling is wat afgevlakt en Anthony staat een gezonde pion voor, met een open stelling en het loperpaar. Go, Anthony, go!

Zet 23: de stelling is gelijk tot licht beter voor Anthony. Ondanks een lelijke dubbelpion staan zijn stukken actiever. Bovendien is zijn vrijpion iets gevaarlijker en minder kwetsbaar dan die van de tegenstander. Maar hij mag vooral niet verder afruilen (tenzij 23...Pe5 wordt gespeeld) en hij moet voluit actief spelen. Tijdnood zal ook beginnen meespelen. Spannend! Go, Anthony, go!

Zet 34: De kans op een nederlaag is zo goed als onbestaande. Anthony staat in het eindspel L tegen P een pion voor. Tegen de wens van de computer in, is Anthony aan zijn sterke pion op de c-lijn blijven hangen, maar zijn loper is daardoor nogal vast komen te staan. Remise? In elk geval ben ik erg onder de indruk van Anthony's sterkte (en ook van de tegenstander): heel vaak spelen ze hetzelfde als de verschrikkelijke Belgische magiër Houdini of de exotische dieren, de komodo varaan en de stokvis. Go Anthony, go!

Zet 41: de stelling is remise en dat heeft ook Anthony gezien. Zijn laatste zet is dan ook een stilzwijgende vorm van remisevoorstel. Gezien de tegenstander nu alle tijd neemt (tijdscontrole is voorbij) is er waarschijnlijk ook een minder stilzwijgend remise-aanbod geweest. Knappe partij in elk geval en een heel mooi half punt. Anthony blijft met de grote jongens meespelen!

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn