Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC 2017-2018 R10: resultaten en verslagen

 

Interclub R101234567891011Bedenkelijk.

Alweer de voorlaatste ronde van deze editie van de interclub. Mag ik alle ploegkapiteins uitnodigen hier een verslag van hun ontmoeting te posten?

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Zonder punten naar huis

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Nipt verlies Brasschaat 4

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Brasschaat 2 nipt ten onder tegen Pantin 1

 

Brasschaat 2 Wat een mooie dag is het om buiten op een terrasje een pintje te pakken. Met die gedachten liep ik uit de parkeergarage onder een plein met daarboven een bruisende markt naar de speelzaal. Alle Brasschakers hadden zich daar al verzameld. De knop moest om. En garde!

Wim wist uit de opening niet echt iets te bereiken en werd door zijn tegenstander onberispelijk aan de kant geschoven.

De jonge Beukema’s speelden fris en fruitig hun partij. Wat lijkt schaken toch eenvoudig als je deze jonge honden ziet spelen. Zonder enige moeite haalden ze beiden een punt op.

Pa Beukema had een lastiger middag. Zijn zijvariant van de Caro-Kann kwam niet helemaal uit de verf en moest het onderspit delven.

Ik had zelf een zware partij. Uit de opening kwam ik maar niet onder de druk uit. Toen het helemaal fout dreigde te lopen, offerde ik een stuk tegen 2 pionnen voor wat remise kansen wegens gereduceerd materiaal. Het leek een gouden greep. Ik kreeg zoveel tegenspel dat ik op zet 61 zijn laatste pion kon verorberen, maar deed dat met net de verkeerde koningszet en miste daarmee een opgelegde remise kans.

Toon had als vanouds zijn tegenstander weer langzaam weggeschoven en was in een eindspel met een pion meer, maar helaas ongelijke lopers, terecht gekomen. Terwijl iedereen al huiswaarts was gekeerd, probeerde hij mog manmoedig een punt te scoren, maar moest uiteindelijk toch in een onvermijdelijke remise berusten.

Daarmee behaalden we een nipte nederlaag tegen het op papier sterkere Pantin 1

 

Geen catchy titel maar een schrijven over het Limburg open

 

Beste Clubgenoten, Ik loop 2 verslagen achter in plaats daarvan wilde ik iets schrijven over het Limburg open. Het Limburg Open is vernieuwd. Aangezien Limburg toch redelijk dicht bij België ligt is het echt de moeite waard. Het was altijd al gezellig maar dat moest meer komen van de terrasgang te Maastricht. De oude speelzaal cq sporthal was half afgebroken. Het was een benauwd pand met een smalle ingang waardoor de hele meute zich naar binnen moest wringen, daar zijn we mooi vanaf. Tegen het MMV stadion is een nieuwe sporthal verschenen met een prima bar. Dat is nu de nieuw speelzaal. Ik kom elk jaar sowieso veel Belgische gezichten en clubgenoten tegen bij het Limburg open. Het enige min puntje was de prijsuitreiking die vond pas om 21.00 plaats, lang nadat de GM's hun laatste partij gespeeld hadden. De helft van de spelers die een prijs hadden waren al naar huis. Mocht u overwegen mee te doen zorg dan dat u niet in de prijzen valt. Het volgende toernooi wordt island of man alwaar wij ons tussen de wereldtop gaan begeven. Ik hou u op de hoogte

 

Geen catchy titel maar een schrijven over het Limburg open

 

Beste Clubgenoten, Ik loop 2 verslagen achter in plaats daarvan wilde ik iets schrijven over het Limburg open schaaktoernooi Het Limburg Open is vernieuwd. Aangezien Limburg toch redelijk dicht bij België ligt is het echt de moeite waard. Het was altijd al gezellig maar dat moest meer komen van de terrasgang te Maastricht. De oude speelzaal cq sporthal was half afgebroken. Het was een benauwd pand met een smalle ingang waardoor de hele meute zich naar binnen moest wringen, daar zijn we mooi vanaf. Tegen het MMV stadion is een nieuwe sporthal verschenen met een prima bar. Dat is nu de nieuw speelzaal. Ik kom elk jaar sowieso veel Belgische gezichten en clubgenoten tegen bij het Limburg open. Het enige min puntje was de prijsuitreiking die vond pas om 21.00 plaats, lang nadat de GM's hun laatste partij gespeeld hadden. De helft van de spelers die een prijs hadden waren al naar huis. Mocht u overwegen mee te doen zorg dan dat u niet in de prijzen valt. Het volgende toernooi wordt island of man alwaar wij ons tussen de wereldtop gaan begeven. Ik hou u op de hoogte

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn