Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC 2018-2019 R4: resultaten en verslagen

 

Interclub R412345678910

Na een lastige ronde met vele afwezigheden mogen we vandaag terug de arena in voor de 4de ronde van de NIC. Mag ik de ploegkapiteins verzoeken een verslag van hun ontmoeting te posten?

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 6 verliest vierpuntenwedstrijd

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Oef

 

Brasschaat9 Willem op bord 1 opende de score met een halfje en was daar best blij mee omdat hij verloren stond: zijn loperoffer op h7 bleek ditmaal niet correct en zwart had kunnen voortspelen voor winst. Mogelijk vertrouwde die de zaak niet want hij koos voor eeuwig schaak en dus remise.

Bas kende een makkelijke namiddag, zijn tegenstander misspeelde een variant van het siciliaans waardoor Bas reeds in de openingsfase gewonnen stond.

Clara zorgde wat later voor de matchwinst: ergens in het middenspel zorgde een paardvork voor kwaliteitswinst en later kon ze ook nog een stuk insluiten.

Zelf won ik vroeg 2 pionnen en een gewonnen stelling, een onnauwkeurigheid kostte mij echter een kwaliteit en na dameruil ontstond een eindspel TT+4 vs TP+6 waarin ik een tijd voordeel had. Rond de tijdscontrole groeide de remisekans voor wit tot hij 10 zetten later de zaak poogde te forceren op de koningsvleugel, ook al speelde ik het niet perfect verkreeg ik terug groot voordeel.

En dan ging plots het licht uit: eerst bij mij want ik speelde een verschrikkelijke blunder. Meteen ook in de speelzaal waardoor mijn tegenstander mijn ontzetting gelukkig niet zag.

De verhuis naar de overkant kostte mij meer tijd doch ook al had hij ruim de gelegenheid het bord te bestuderen miste hij zijn enige winstkans: torenschaak op a6 met pionwinst en nadat mijn koning moet wijken stukwinst door ongedekt paard. Hij greep naar zijn toren, ik dacht nog dat wordt meteen opgeven, maar koos een andere schaakzet … waarna ik meteen gewonnen sta: en dat heb ik gelukkig niet meer uit handen gegeven.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn