Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Fraaie overwinning Brasschaat 1 op Mechelen 1

  Zilveren Toren

Brasschaat 1 heeft in het hol van de leeuw een mooie overwinning behaald op het sterke Mechelen 1. Een mooi hol overigens. Mechelen speelt dit jaar in een prachtig gymnasium in de binnenstad. Gratis parkeren op het schoolplein. Wat wil je nog meer als bezoekende club. Mechelen heeft besloten twee min of meer gelijkwaardige teams in de eerste afdeling af te vaardigen. Hierdoor was Brasschaat tegen Mechelen 1 niet kansloos.

Dat bleek al snel op vooral de lagere borden. Dave Remijsen had al snel een heerlijke stelling tegen een leger dat zich in de loopgraven had verschanst. De stelling van Hans van Nieuwenhuizen was ingewikkeld maar Hans wist net als in de ronde ervoor als rap een pionnetje te verschalken en die niet meer terug te geven. Gert Adams had met zwart een degelijke stelling. Wit had zich vrij onschuldig opgesteld. Uit deze drie partijen haalden we 2,5 punt. Alleen Gert had remise. We kunnen dus wel zeggen dat deze borden ons de winst hebben gebracht.

Op de eerste drie borden ging het wat minder. Jan de Weerd had een taai gevecht. Hij had het niet heel moeilijk, stond misschien een tijdje ietsjes beter, maar op een gegeven moment ging de stelling van Jan het toch achteruit en kon hij de druk niet weerstaan. Zelf liep ik in een overduidelijke openingsvoorbereiding in een stelling die ik tegen de bord 1 speler vorig jaar op het bord had gehad. Niets aan de hand, dacht ik, want ik was van plan op zet 8 af te wijken. Ook daar had mijn tegenstander nog een handvol zetten à tempo paraat. Desalniettemin kwam ik in een heerlijke stelling terecht. Daar wist ik een tijd lang niet het juiste winstplan te vinden, overspeelde mijn hand en werd keihard terecht gewezen. Toen de stof na de opening was neergedaald stond Toon Wijgers een pion achter, maar had er wel wat druk op de f-lijn voor terug gekregen. Voor zijn tegenstander bleek die druk te hoog en Tooi haalde een beslissend punt binnen.

Al met al, toch een mooie 2,5-3,5 overwinning voor Brasschaat 1

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn