Jeugd Blog

Deze blog bundelt aankondigingen, verslagen, en diverse berichten, alle in verband met onze jeugdige spelers. Wat hier toegevoegd wordt, wordt ook zichtbaar op de home page, waar alles sneller wegzakt omdat daar meer onderwerpen aan bod komen.

 

Er zijn momenteel 58 artikels beschikbaar. Om een artikel volledig te zien dient u eerst de titel ervan aan te klikken.

 

zoeken

 

 

Open Jeugdschaaktornooi Brasschaak: foto's van een prachtige dag!

 

Op zaterdag 24 februari mochten we 201 jeugdspelers en 22 volwassen deelnemers verwelkomen op ons Open Jeugdtornooi Brasschaak. Onder de 32 thuisspelers waren er maar liefst 30 jonge Brasschakers die de uitdaging aangingen! Ongeveer evenveel vrijwilligers tekenden present om dit allemaal mogelijk te maken. Dankzij jullie belangeloze inzet werd het een onvergetelijke dag!

Onze ere-voorzitter Cesar (97) mocht in de jongste reeks (U8) ceremonieel de eerste zet doen aan het bord van onze benjamin Floris (5) – samen bewezen zij dat schaken geen leeftijd kent.

...

 

Max wint de U10-cyclus van het jeugdschaakcriterium 2023!

 

Gisteren en vandaag werd in Brugge de afsluiter van het Vlaams jeugdschaakcriterium gespeeld. Voor de Brugse schaakkring een feestelijk moment, want het was al de 50ste editie en uitgerekend dit seizoen is de club voor de eerste keer kampioen van België geworden in de hoogste klasse van de interclubs. Dat is gelukt dankzij enkele grote talenten die jarenlang hebben kunnen genieten van een uitstekend georganiseerde jeugdwerking onder de bezielde leiding van internationaal meester Tom Piceu.

...
Er is één reactie.

 

Seizoensafscheid in schoonheid bij de buren uit Deurne

 

Dit jaar trokken we met 6 enthousiaste jeugdspelers en 8 toegewijde ouders naar het jeugdkersttornooi in Deurne. Yuanzi had vorig jaar al geproefd van dit gezellige, laagdrempelige tornooi en zijn ouders nodigden mij deze keer uit op een partij xiangqi (Chinees schaken)! Tijdens de korte pauzes tussen de ronden door is dit helaas niet gelukt, maar uitstel is geen afstel. Misschien kunnen we dit levendige broertje van ons schaakspel eens introduceren en uitproberen tijdens één van de vrije oefenvoormiddagen.

...

 

Stapjestornooi in Lier

 

Met 12 jeugdspelers op ca. 158 spelers was Brasschaat sterk vertegenwoordigd op dit stapjestornooi. Voor vele onder hen was het hun eerste tornooi ervaring of zelfs de eerste keer dat er met een klok werd gespeeld. Er werden 7 rondes met 10 min per persoon per partij gespeeld. De jongsten hadden echter meestal veel vlugger gedaan en speelden onderling nog enkele partijtjes in afwachting van de volgende ronde. Ondanks zijn snelle spel won Yuanzi al zijn partijen en eindigde dan ook eerste in stap 2.

...
Er is één reactie.

 

Sfeerbeelden van het voorbije seizoen

 

Als voorsmaakje op het komende seizoen vinden jullie hierbij nog een reeks foto's van het jeugdtornooi in Deurne en de criteriumtornooien in Aalter en Oostende.

Voorlopig lukt het me nog niet om met de Berichten-editor onder elke foto een legende te krijgen, maar dit zijn de tekstjes die bij onderstaande foto's horen (foto 1 staat rechtsboven, foto 2 linksboven, foto 3 weer rechts enz.):

DEURNE (17 december 2022)

1 Jeugdtornooi Deurne met oa Robert Schuermans als tornooileider

2 Li Yuanzi met begeleider Mark

...

 

Schaken kent geen leeftijdgrens!

 

Deze unieke foto werd genomen op 12 februari 2023 tijdens een thuiswedstrijd van de interclubs. We zien er de benjamin en de nestor van onze club zij aan zij: Maximilian (9), Cesar (96), Jan en Paul treden samen aan voor het team van Brasschaat 5!

 

 

 

 

 

 

 

Resultaten Jeugdtornooien

 

Onlangs zijn er enkele jeugdtornooien gespeeld waar onze spelers aanwezig waren, hieronder de resultaten. De ervaring begint bij enkele al goed door te wegen en er worden al heel wat podiumplaatsen ingenomen door de Brasschaatse jeugd, doe zo verder!

drink

 

15/04/2023 - Vlaams Jeugdkampioenschap

-8

  • 5e plaats: Yuanzi Li

 

23/04/2023 - Schoolschaakkampioenschap Sint-Michielscollege

...

 

Leuke aftrap van het jeugdcriterium 2023

 

Na de laatste criteriumtornooien van 2022 (Zottegem, Gent en Brugge) was het 3 maanden aftellen naar een nieuw seizoen. Volgend jaar hopen we zelf een criteriumtornooi te organiseren op zaterdag 24 februari, zodat het wachten na de kerstvakantie niet te lang hoeft te duren en onze jeugdspelers bovendien een thuismatch kunnen spelen.

Dit jaar vond de seizoensopener plaats in Genk, en ja hoor: jullie verslaggever/coach vond behalve broodjes ook lekkere Limburgse vlaai in de cafetaria.

...

 

Jeugdkampioenschap rapid 22-23

 

uitslag 2022-23 Het intern jeugdkampioenschap rapid voor stap 3 t/m5 kent 2 winnaars met 10 uit 11: Robbie en Joel. Viktor werd derde.

Opmerkelijk is de prestatie van Max (stap 3) die de vierde plaats opeiste en de enigste verliespartij voor Robbie liet optekenen (die weliswaar straal gewonnen stond maar zijn tegenstander even onderschatte).

 

Jeugdcriterium in Turnhout

 

Tijdens de herfstvakantie zijn er dan wel geen lessen, maar een tiental Brasschakers had na het stapjestornooi in Lier de smaak te pakken en trok op 1 november naar het Sint-Pietersinstituut in Turnhout. Daar wachtte hen een groot jeugdtornooi met maar liefst 204 deelnemers uit schaakclubs van Blankenberge over Brussel en Waals-Brabant tot Houthalen.

Het Vlaams jeugdcriterium omvat 10 eendagstornooien doorheen het jaar waarin jonge schakers zich met elkaar kunnen meten volgens leeftijdscategorie (U8, U10, U12, U14, U16 en U20) en zo waardevolle ervaring opdoen.

...
Er zijn twee reacties.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 01-Sep-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn