Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Schaken op de Noordpool

  Sneeuwman

Geïnspireerd door de zeer informatieve en boeiende artikels van Yves over “schaken in de USA”, wil ik graag een bijdrage leveren over schaken op de Noordpool.

En jullie hoeven zich er echt niet ver voor te verplaatsen, want tijdens onze clubavond gisterenavond kregen de aanwezige clubleden alvast een voorsmaakje van hoe een schaakpartij verloopt in temperaturen die richting vriespunt gaan.

Het GIB had gebruik gemaakt van de herfstvakantie om wat renovatiewerken op te starten in onze schaaklokalen. De WC’s beneden waren uitgebroken en de deur van de WC’s boven waren gebarricadeerd. Er restte mij dus geen andere keuze dan de naburige beplanting in te wijden, geheel volgens de Sint-Hubertus traditie.

Van de temperatuur in het schaaklokaal werden we ook niet vrolijker. Gelukkig arriveerde op dat moment reddende engel Guy. Hij had inkopen gedaan voor onze kantine zodat we met zijn allen wat konden opwarmen door met de aangevoerde drankvoorraad op en af de trap te lopen. En hij had gelukkig ook een sleutel bij van het lokaal dat als kantineruimte wordt gebruikt tijdens het tornooi van Brasschaat. Zo konden we tenminste in meer comfortabele omstandigheden onze sanitaire stops houden.

Ik wil de ongebruikelijke omstandigheden niet inroepen als excuus voor mijn nederlaag tegen Guy, mijn in bloedvorm verkerende opponent van gisteren. In het middenspel haalde hij zijn trukendoos boven zodat hij het laken naar zich toe trok. Maar het volstond niet om de koude te trotseren want zelfs Guy had wellicht liever een elektrisch wollen deken in de plaats gehad dan een katoenen laken.

Ondanks mijn ludieke aanpak om de gebeurtenissen wat te relativeren, wil ik toch afsluiten met een serieuze noot. Dit is niet voor herhaling vatbaar en ik hoop dat de gemeente Brasschaat het fatsoen heeft om de huur van de zaal niet aan te rekenen. Zeker voor minder mobiele clubleden lijkt het mij niet evident om in het donker de weg te vinden naar een ander lokaal met alle obstakels van dien. En dan mochten we gisteren nog van geluk spreken dat het geen stormweer was zoals donderdagavond.

Daarom de vraag aan het bestuur om met het GIB te bespreken hoe de aangehaalde problemen tegen volgende week kunnen verholpen worden. Ik vraag me af of de hierboven vermelde kantineruimte niet als alternatief kan dienen tijdens de renovatiewerken. Vrij grote ruimte met modern sanitair. Alvast bedankt voor de update.

 

groot gelijk

 

Dit voorval onbesproken laten voorbijgaan is inderdaad niet aangewezen. De directie van het GIB is hier in de fout gegaan en mag daarop aangesproken worden. En dat mag met een kwinkslag zijn, zolang de ondertoon maar ernstig is.

 

GIB Refter

 

De werken worden normaal onder leiding van het gemeente bestuur uitgevoerd.

 

andere refter

 

Wij hebben de melding gekregen dat indien de verwarming niet in orde is, we van de andere refter gebruik mogen maken.

We hebben geen weet hoe lang de werken zullen duren.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn