Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

SVBT 2013

 

SVBT2013TeamBrasschaat2.jpg
 onze ploeg, klaar voor tafeltennis Live vanuit Oostende. Het SVBT tornooi van 2013 is begonnen; zoals elk jaar grijpt het plaats in het sportcentrum "De Koninklijke Stallingen" in de Koninginnelaan 76, waar ook de schaakclub van Oostende gevestigd is. Het is trouwens een historisch gebouw, tevens beschermd monument, daterend uit de tijd van Leopold II.

Brasschaat is aanwezig met negen spelers (Nils, Kevin, Toon, Stijn, Sigri, Pol, Bart, Dave en ikzelf). De overige zeven ploegen komen uit Oostende, Oostkamp, Brugge, Kortrijk, Zottegem, Opwijk en Lommel.

Er zijn drie rondes; in elke ronde wordt zaalvoetbal, badminton, tafeltennis, en rapidschaak gespeeld.

14u00 Na loting blijkt dat we tegen Oostkamp spelen. Tussenstand halfweg ronde 1: we doen het niet erg goed, het tafeltennis werd met 3-5 verloren, en het rapidschaak met 3½-4½. De kans is dus erg groot dat we niet in de poule van de eerste vier zullen zitten.

15u00 Ronde 1 is in mineur geeindigd: ook voetbal en badminton werden verloren, met zware cijfers dan nog. De tussenstand is als volgt:

punten in R1

ploegen

4

Oostkamp

3

Lommel, Brugge

Oostende

Kortrijk

1

Zottegem, Opwijk

0

Brasschaat

Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan!

16u00 In ronde 2 spelen we tegen Kortrijk. Tot nu toe hebben we badminton verloren en tafeltennis gewonnen, ons eerste punt is eindelijk binnen. Nu nog schaken en voetbal...

17u00 Ronde 2 is geeindigd mret verlies in schaken en 0-0 in voetbal; we staan dus nog steeds laatst.

punten in R2

ploegen

Oostkamp, Lommel, Opwijk, Kortrijk

Brasschaat, Brugge, Oostende, Zottegem

We kunnen nu nog zevende worden! Ronde 3 is tegen Zottegem.

18u00 In tafeltennis hebben we Zottegem verpletterd, in het schaken geraakten we niet verder dan 4-4. Alles hangt nu af van voetbal en badminton.

19u00 Het heeft niet mogen zijn, zowel voetbal als badminton hebben we verloren, waardoor we effectief eervol laatst eindigen.

punten in R3

ploegen

4

Opwijk

3

Brugge, Lommel

Zottegem

Brasschaat

1

Oostende, Oostkamp

0

Kortrijk

 

En daarmee ligt ook de eindrangschikking vast (het totaal aantal punten is enkel informatief, en bepaalt niet de plaats!):

plaats

ploeg

totaal aantal punten

1

Lommel (alweer)

2

Oostkamp

3

Brugge

4

Oostende

5

5

Opwijk

6

Kortrijk

4

7

Zottegem

5

8

Brasschaat

3

 

Tja, schitterend was ons resultaat niet, we wonnen geen enkele voetbal-, badminton- of schaakontmoeting; slechts twee van die negen hielden we gelijkspel. Maar onze sterkste discipline was zowaar tafeltennis, waar we tweemaal wonnen, o.a. dankzij de onklopbare Pol en Sigri. Dat we in het schaken overklast zouden worden wisten we vooraf; onze topschutters hier waren alweer Pol (2 uit 3), Toon, en Dave (beide 1½ uit 3).

Na een vlekkeloze namiddag, zonder accidenten of gekwetsten, was er tenslotte nog pizza en nog meer ambience. Ik heb veel sportievelingen bezig gezien, het beste van zichzelf gevend, soms wel en soms niet beloond met een mooi resultaat. Dit alles is zeker voor herhaling vatbaar en de afwezigen hadden ongelijk. Wat wij nodig hebben is een beetje meer geluk (enkele nipte verliezen hebben ons genekt), en enkele extra supporters kunnen daar misschien bij helpen. Tot de volgende keer!

uitsmijter Wit (Nils De Vos) heeft weliswaar in ronde 3 ergens een pionnetje verloren aan Adrian Roos, maar heeft wel een actieve stelling bereikt, met kansen. Wat speelt u?

Diagram 1

 

  •  sleutelzet: 
  • 1.Tfb5, waarna ofwel 1. ... c*Tb5 met een dodelijke aanval, ofwel 1. ... b6 2. L*c6 en wit staat beter.  

 

De award voor MVP gaat naar ...

 

HAWINKEL Stijn!

scoorde 5/6 uit het tafeltennis en badminton, IIRC. Rapid-partijen zijn misschien niet zijn ding, maar tegen sterke tegenstand scoorde hij daar toch ook een punt.

Rechtzetting: onze debutant deed het uitstekend, maar onze best scorende speler bleek niemand minder dan ouderdomsdeken Pol. Hij scoorde 3/3 op tafeltennis en telkens 2/3 op badminton en schaken. En zelfs tijdens zijn invalbeurt in het zaalvoetbal was hij goed voor een assist!

Om u een idee te geven van de sterkte van de schaakploegen: Op het 5de bord was mijn tegenstand 1914, 2022 en 1836.

Volgend jaar zouden we toch eens moeten trainen op badminton.

Graag wil ik iedereen danken voor hun aanwezigheid en inzet. We kunnen ons weinig verwijten. Ik heb iedereen het uiterste van zichzelf zien geven. Enkel het geluk stond gisteren duidelijk niet aan onze zijde. Maar hopelijk hebben we alle tegenslag nu achter de rug. Dan gaan we volgend jaar terug voor een finaleplaats!

 

Klopt

 

Ja dat klopt. "Racketman" is voortaan Stijns totem. (Kan met of zonder 'c' al naargelang we netsporten of schaken willen beklemtonen).

 

Troostprijs

 

Naar analogie met de prijs voor beste senior op sommige schaaktornooien verdienden wij de prijs voor beste seniorenploeg.

4 van onze 9 spelers zijn van 1973 of ouder.

Misschien volgend jaar eens vragen of er daar geen compensatie voor bestaat: 5 punten handicap voor onze tegenstanders in het badminton en zaalvoetbal bvb. laugh

 

Sterreporter

 

Wij hebben bovendien ne sterreporter/stersupporter die onze uitslagen vlugger online plaatst dan wij ze kunnen behalen, die publiciteit voor hun tornooi kan ook al tellen!

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn