Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Schaken is NIET voor watjes !

 

Als je ooit eens een opmerking van iemand zou krijgen dat schaken saai en absoluut niet karaktervormend zou zijn , laat die dan maar eens volgend (short ) filmpje zien :

 

Reactie van Nepomniatchi nadat hij na zonder ook maar EEn van de 14 partijen v/h "candidates tournament" verloren te hebben , het tournament toch nog verliest.

 

Hij verliest daarmee ook de mogelijkheid om te strijden voor het Werelkampioenschap.

 

?

 

In een tornooi waar alleen de eerste plaats telt, is 'niet verliezen' niet goed genoeg, je moet partijen winnen. Nepo speelde 11 keer remise (op 14 partijen), misschien speelde hij te veel 'op veilig'. In alle geval, dit was waarschijnlijk zijn laatste kans, gezien de opkomst van al dat jong geweld... Je als 33 jarige 'oud' voelen, dat moet aankomen...

 

Druk veel groter bij favorieten

 

Belangrijk hierbij dat Nepo wel de te kloppen man was en tegenstanders een heel andere instelling hebben tegen hem dan tegen Gukesh . Hij haalde +3 waarmee je normaal altijd dit tornooi wint . Ik denk niet dat hij teveel op remise speelde , wel moest hij minstens een keer gewonnen hebben van Abasov. Wel vind ik Gukesh verdiende winnaar , heel stabiel en volwassen en amper in problemen gekomen .

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn