Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Geslaagde 1 april grap

 

Zoals eerder aangekondigd door Jan Rigaux, wordt vanaf vandaag de aangepaste elo rating van kracht. Toen ik mijn eigen elo rating even nakeek, bleek de aanpassing veel genereuzer te zijn dan verwacht.

Blijkbaar heeft de KBSB voor de nationale elo rating niet de aangekondigde formule gebruikt, maar wel deze van de fide rating: oude rating + (2000 – oude rating) x 0,40!!!

Misschien moeten we deze nieuwe variant omdopen tot “epo” rating.

Ik heb me altijd afgevraagd waarom onze club zowat 50% van ons lidgeld aan de bevoegde nationale en Vlaamse schaakinstanties moet doorstorten. Maar nu weten we dat dit geld goed besteed is. Een zeer geslaagde 1 april grap.

 

?

 

Wat mij opvalt is dat de minimum elo niet op 1400 staat maar op 1490!

 

?

 

Inderdaad Willem,

Als je de fide formule gebruikt dan wordt de oude 1150 rating inderdaad 1490.

Ik heb ondertussen een screenshot genomen van mijn nieuwe rating om in te kaderen want beter gaat die toch nooit meer worden.

 

?

 

Dat gaan ze dus nóg eens corrigeren

 

?

 

Ik heb me altijd afgevraagd waarom onze club zowat 50% van ons lidgeld aan de bevoegde nationale en Vlaamse schaakinstanties moet doorstorten

 

Daar kunnen we -net zoals met een aprilgrap- maar eens groen mee lachen, he !

 

tijd vervaagt

 

Ik heb me ook al afgevraagd waarom de ELO quotering én de titulatuur bij schaken een eeuwige verworvenheid is. Ik vind dat een titel (GM, IM, FM, ...) moet verdedigd worden. Wie dit niet doet, verliest deze titel.

Evenzeer met de ELO punten. Wie een tijdlang niet speelt, zou punten moeten verliezen. Laat, bij wijze van voorbeeld, enkel de scores van het lopende jaar voor 100% meetellen, die van het jaar ervoor voor 90%, enz... Zoiets.

Ook het behalen van de GM (IM/FM,...) norm heeft een houdbaarheidsdatum (bij voorbeeld 2 jaar).

In zo'n systeem ga je, denk ik dan, zulke rare 'indexeringen' niet nodig hebben.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn