Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Inderdaad warm

 

Kerst2013Analyse.jpg
 Straffe mannen kwamen helpen zoeken naar een winstweg voor wit, en het was erg ingewikkeld! Kerst2013Paardjes.jpg
 Dave had, weliswaar niet spontaan, een stuk gegeven voor enkele pionnen; het resulteerde in een erg boeiend PP3-P5 eindspel

Even een tussenstand van op het kersttornooi in Deurne: in een erg warm Esso lokaal (krijgen ze hun mazout daar nog altijd zo goedkoop?) treden 19 ploegen aan, van elk zes spelers. Onze ploeg is intussen al half klaar (en gaar?), want Toon is snel en roemloos ten onder gegaan tegen Tony Peleman van Borgerhoutse, terwijl Sigri het eerste punt pakte (tegen Guy Colpin van Deurne), en ikzelf dito (tegen Camille Cop van KPSRA).

Nog druk doende zijn Dave (tegen Tamer Ismail van Deurne, mijn tegenstander van vorig jaar), Bart (tegen Hendrik Stuer van Beveren), en Hilde (tegen Harry Geerts van Deurne-Zuid). Op elk van die borden kan het nog alle kanten uit, enkel Dave heeft stilaan een mirakel nodig, maar rond deze tijd kan natuurlijk alles.

En een ploeg heeft typisch 4 à 4½ uit 6 nodig om vooraan te eindigen en een van de hoofdprijzen te winnen...

toegevoegd: Hilde heeft ook gewonnen! En Wilfried loopt hier te supporteren...

nog toegevoegd: Dave en Bart hebben allebei remise gehaald, we hebben dus 4 uit 6, dat ziet er goed uit. Het zal uiteindelijk een vijfde plaats worden, en weer een doos stukken erbij!

Q: Weet er iemand wat Joppe gedaan heeft in R3? en wat er vandaag in ons clubkampioenschap gepresteerd is???

A: [14u45] intussen zijn de resultaten van R3 én R4 uit Al Ain op de site verschenen; Joppe heeft nu 1½ uit 4. Wat er in Brasschaat gebeurd is blijft geheim.

 

Meer geluk dan wijsheid

 

De partij van mij en willem duurde het langst, en ik ben gewonnen, met meer geluk dan wijsheid... Pol en Jan speelden remise, de andere partijen heb ik niet gezien, maar ik denk dat Walter gewonnen is ook

 

Dank

 

Ha, mijn pronostiek wordt volledig bevestigd. Dan staat ge nu op de tweede plaats, net voor en met één punt meer dan Dave (die nog tegen Tonnie moet). Jullie moeten nog tegen elkaar, voor wanneer is deze titanenstrijd?

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn