Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Zilveren Toren 2017 ronde 9

 

Zilveren Toren R91234567

De ploegkapiteins kunnen hier hun verslag plaatsen

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Een prachtige apotheose

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Bravo

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Het begin van meer?

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Kampioenen!

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Een versterkt Brasschaat 4 behaalt een versterkte 3-1 winst !

 

Brasschaat4 Voor één keer was ik als eerste klaar en bezorgde (zéér gevleid voor mij) een half punt in de winstbak .In een Pirc met f4 (hoofdvariant) ging de stelling gelijk op. Na 10 zetten theorie week mijn tegenstrever af en op zet 15 koos ik een minder goede zet, waarna ik licht in het nadeel kwam. De stelling was niet eenvoudig en dus stelde ik met zwart remise voor. In mijn analyse thuis bleek dat ik daar tevreden mag mee zijn, want Fritz gaf de tegenstander prompt 1,5 + mee. Bord 2 en 3 hadden dan een betere stelling.Geert Heyman had lang een kwaliteit voor , maar naar het einde van de partij verwaterde het voordeel in een gelijke stelling . Op bord 3 blunderde de tegenstander van Luc Dewachter een stuk de doos in. Hij pruttelde lang tegen , maar de ervaren Luc verzilverde de betere stelling in een vol winstpunt. Op bord 1 begon Reinout Van Hille met een half uur achterstand, maar daar was niet veel meer van te merken na 1,5 uur spelen. Ook Reinout kreeg een Pirc op het bord. Hij verbeterde stap na stap zijn stelling en dat mondde uit in een tweede vol punt voor Brasschaat4. Een tevreden en breedlachende Julian bekeek als een gelukkig clublid de einduitslag . Of we nu nog een testmatch moeten spelen is m.i. nog niet duidelijk. We kijken met spanning uit naar het verdict. Ah ja, nog iets, als iemand graag zo'n rood reageerteken aanbrengt .... graag, want ik vind niet hoe dat moet !!! Thanks

 

Testmatch

 

Er was vrijdag lange tijd onduidelijkheid hoe de tweede promovendus zou worden bepaald bij een gelijke stand in bord- én matchpunten. Eerst zouden er scheidingscriteria worden toegepast, maar na lezing van het reglement besloot de tornooileider, Tobias Verhulst, dat er toch een testmatch komt. Deze kan enkel worden betwist door spelers die minstens 3 rondes voor de betreffende ploeg uitkwamen. In ons geval zijn dat Luc, Evert, Leo en Carlos. Als één of meer van deze spelers uiteraard niet kunnen spelen, mogen zij vervangen worden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Ook in 2de afdeling zijn we kampioen !

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Inderdaad, het begin van meer...

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Dubbelslag

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Kampioenen, olé, olé

 

Brasschaat5 Eerst en vooral een dikke proficiat aan Brasschaat 1 die als vaandeldragers van de club de ZT voor het eerst naar Brasschaat hebben gebracht. Maar ook felicitaties aan onze andere ploegen die kampioen speelden of promoveerden. En met trots kan ik melden dat Brasschaat 5 mee in de prijzen is gevallen en de promotie naar afdeling 3 heeft gerealiseerd. Het kwam er gisteren op aan om ons bonuspuntje vooraf te behouden. Na een 3-1 winst werden dat er uiteindelijk zelfs vijf, en strandden we op slechts drie punten van kampioen Mol. Tristan zette meteen de toon en kon al vrij snel de doorbraak forceren en het eerste winstpunt veilig stellen. Toen kort nadien onze gastspeler Dave de voorsprong kon verdubbelen, zaten we meteen op rozen omdat onze naaste belagers (Mechelen 6 en Moretus) het ondertussen lieten afweten. Helaas kon ik zelf geen verlengstuk breien aan dit succes want uitgerekend op deze laatste speeldag speelde ik mijn zwakste wedstrijd van het tornooi. Net toen ik het remisevoorstel van mijn tegenstander had geweigerd om in schoonheid te kunnen eindigen, blunderde ik een paard. Maar gelukkig konden we eens te meer rekenen op Ovi die de zeges in dit ZT tornooi opstapelde en met 6,5/8 de absolute topscorer van onze club is geworden. Maar de sterkte van het team was onze homogeniteit, zonder zwakke schakels, waarbij elke speler significant heeft bijgedragen tot dit succes. Daarom wens ik onze vaste teamleden Ovi, Tristan en Koen te bedanken, niet alleen voor de sportieve successen maar ook voor de aangename sfeer en het aangename groepsgevoel dat ik tijdens dit tornooi heb mogen ondervinden. Ook onze gastspelers Dave en Joppe wil ik zeker in de hulde betrekken. Na de prijsuitreiking reed ik met Geert, Hilde, Julian en ….... de Zilveren Toren huiswaarts en vooral onze ZT verantwoordelijke was in euforische stemming. In die mate zelfs, dat hij even vergat de toren uit mijn koffer te nemen bij het afscheid. Ook dat liep bijna letterlijk en figuurlijk uit de hand want toen Julian zijn linkerhand nodig had om het kofferdeksel te sluiten, had hij de grootste moeite van de wereld om het massieve gevaarte in zijn rechterhand vast te houden. Gelukkig kon blikschade aan de wagen nipt vermeden worden en een overgelukkige Julian zwaaide ons enthousiast uit. Hij heeft het wel verdiend nadat hij drie maanden in de weer was om alles in goede banen te leiden, waarvoor uiteraard onze dank.

 

Promotie

 

Proficiat aan het hele team!

 

Brasschaat 3 verliest maar...

 

Brasschaat 3 Vermits ik een bord naar links opschoof, werd Brasschaat allicht niet versterkt. Maar dat was ook voor niets nodig. Julian schoof zijn pionnen in de ploegen waar nog klokken, borden en stukken te verdienen waren. Alhoewel gelegenheidsspelers Hilde en Koen Van Deynse amper een verzwakking kunnen genoemd worden. Koen kreeg op 4 wel een snelle aanval te verwerken en ging snel ten onder. Ikzelf mocht als tweede voor de bijl nadat ik mij in een veel te optimistische bui met wit tegen een Hollandse Leningrad flink overstretchte. Hilde speelde solide en nam remise aan in een stelling waarin haar tegenstrever vond dat Hilde beter stond. Ze zag echter niet meteen een uitvoerbaar sterk plan. Willem op 2 speelde een heel goede partij. Willem kwam volgens mij nogal vaag uit de opening maar wist zich zet per zet te versterken. Hij zette later dan ook een kwaliteit netjes om in een punt. Voor de statistiek : 7-9. Brasschaat 3 speelde een rustig en solide seizoen. Afdeling 3 is dan ook een ideale biotoop voor deze ploeg.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 6

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Heerlijke afsluiter van een geweldig ZT seizoen

 

Zo'n gezamenlijke ronde is altijd al leuk. Bevriende spelers van andere clubs begroeten en wat bijpraten. Maar zo'n gemeenschappelijke slotronde, waarin wij als club nog meerdere ijzers in het vuur is toch nog wat specialer. De wetenschap wat de concurrentie aan het doen is, geeft toch een bijzonder karakter. In dit geval zal het ook de gemoederen bedaard hebben. Zowel BRA 1 als BRA5 konden toch wat rustiger spelen toen bleek dat de concurrentie (meerdere) steken liet vallen.

Ook van mij een welgemeende dankuwel aan Julian om de juiste spelers in de juiste teams te positioneren zodat we de titel en (minstens) 2 promoties konden vieren. Ook een welgemeende dankuwel aan alle spelers die zich elke ronde weer inzetten om het vaandel van onze club hoog te dragen! Verder een bijzondere dankuwel aan onze Nederlandse vrienden Lendert, Marcel en René die zich meerdere keren engageerden om een verre (of minder verre) verplaatsing te maken om onze teams te versterken.

Een dikke proficiat aan iedereen binnen de club die dit geweldige resultaat mee vorm hebben helpen geven.

Ik weet uit ervaring dat meerdere promoties meestal de voorbode zijn van een lastiger jaar. Maar hopelijk kunnen we volgend seizoen rekenen op nog wat versterking van de familie Beukema, waardoor het mogelijk moet zijn om hernieuwde ambities aan de dag te leggen

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn