Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

Corona beëindigt NIC 2019-2020

 

De RvB van de KBSB vreest dat de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van de Covid-19 de komende weken en maanden de schaakactiviteiten zullen blijven verstoren, hetgeen de voortzetting van de nationale interclubs zeer onzeker maakt. Aangezien een groot aantal clubs in de enquete achter het annuleren van de competitie staat. Dat het verlengen in mei buiten de normale kalender zou vallen en het schema van andere schaaktoernoeien in de war zou kunnen brengen. Dat zo'n uitstel ook voor veel clubs logistieke problemen zou geven. Aangezien de vooruitzichten van de crisis nog niet van die aard zijn dat de nieuwe datums definitief kunnen vastgelegd worden en dat hierdoor clubs die studenten opstellen mogelijks in de problemen zouden komen.

Om die redenen heeft de RvB van de KBSB tijdens haar vergadering van zaterdag 21/03/2020 bij meerderheid van stemmen besloten een einde te maken aan dit toernooi.

De formules die in de enquete werden voorgesteld met betrekking tot de aan te nemen definitieve rangschikking waren verre van unaniem. Verschillende clubs zien hun kansen om te stijgen of de daling te omzeilen vergaan en spreken van competitievervalsing. In de enquete werd tegen deze argumenten een andere oplossing voorgesteld, namelijk om de huidige rangschikking te negeren en het seizoen 2020-2021 opnieuw te starten vanaf het begin van het seizoen 2019-2020. Zonder de inspanningen van de voorbije 9 ronden te minimiseren, acht de RvB van de KBSB dat de laatste twee ronden een niet te verwaarlozen impact zouden kunnen hebben op de eindrangschikking en is van mening dat deze laatste oplossing billijker is.

Om die redenen heeft de RvB van de KBSB eveneens beslist om het seizoen 2020-2021 opnieuw te starten vanaf het begin van het seizoen 2019-2020 en geen rekening te houden met huidige rangschikking.

Het positieve nieuws is dat geen enkel team degradeert. De keerzijde van de medaille is dat ons vlaggenschip Brasschaat 1, de fiere leider in reeks 2B, niet mag promoveren naar de 1ste afdeling.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Gemakzuchtige oplossing

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

KBSB legt FIDE-reglement naast zich neer

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Standvastigheid

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn