Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

The days are long, but the decades are short !

 

EINDElijk : 50 !! Ik had me deze dag echt wel anders voorgesteld !

-geen (familie/vrienden)feest :-(

-geen traktatie op mijn gezondheid in onze cafetaria :-(

-als fietsambassadeur van de club ;-) op vrijdagavond mijn schaak-fiets-tocht niet kunnen doen :-(( (Ja,.. Ik kan er maar eens mee lachen, he ..)

Om het toch een beetje feestelijk te houden, krijgt ieder lid dat in een reactie hieronder mij een gelukkige verjaardag wenst, in onze cafetaria van mij een traktatie naar keuze ! Men zegge het voort !

 

Keep calm! 50 is only a number

 

Beste Jan, jij bent een schoolvoorbeeld van "mens sana in corpore sano" : fietsen (naar de schaakclub) - schaken (in de club) - fietsen (naar huis). Daarom kun je er gerust in zijn : jij wordt makkelijk 100 jaar, je bent net halfweg.

Om jouw 50ste te vieren stel ik voor dat Brasschaak deze zomer - ipv het jaarlijkse open tornooi - aan het vliegveld van Brasschaat een fiets-schaak-fietstornooi organiseert : 1 ronde bestaat uit : 1. fietsen op de startbaan naar je schaakbord 2. een rapidpartij spelen en afmaken 3. terugfietsen naar het beginpunt Dit alles in 30'. Als je klok valt voor je de meet bereikt ben je verloren, ook al heb je de partij gewonnen! En dit dan 7 of 9 rondes Zwitsers (1 of 2 dagen). Denk er maar eens over na. Het zou de kick-off kunnen zijn van Brasschaak 2021-2022.

 

Er zijn nog lol-broeken in onze club ! Goed zo !

 

Uiteraard een gelukkige verjaardag Abraham - heu Jan ! Geniet van je dag en naar het weer te oordelen ook een mooie fietstocht ! Hoop dat we vlug ons schaakbord kunnen boven halen IN DE CLUB !!!!

 

Proficiat

 

Proficiat Jan met deze mijlpaal. Maar binnen 10 jaar ga je niet meer “eindelijk” zeggen maar eerder “oeioei”. Maar je bent wel het levend bewijs dat fietsen jonger maakt want ik had je eerlijk gezegd jonger ingeschat. Voor een dubbele traktatie doe ik alles he. Maar ik ga misschien niet op je genereus aanbod ingaan want tegen de tijd dat de club weer terug open mag, vrees ik dat de vervaldatum van de biervoorraad ruimschoots overschreden zal zijn. Goed idee van Koen om wat leven in de brouwerij te krijgen. Alleen moeten we nog een prijs vinden voor de tornooiwinnaar. Wat dachten jullie van een Pfizer prikje in het nabijgelegen vaccinatiecentrum?

 

Hartelijk gefeliciteerd Jan!

 

50 is toch echt wel een mijlpaal. Je treedt nu een bijzondere club binnen. Zo speciaal dat de diverse schaakbonden zelfs aparte kampioenschappen inrichten voor de leden van deze club! Geniet van je verjaardag en laat het vooral niet aan je hart komen. Maar met al die kilometers op de fiets-teller komt dat gegarandeerd goed.

 

Re :

 

Dank voor al jullie leuke reacties ! Jullie zijn al zeker van een traktatie eerst volgende keer we elkaar op de club zien !

Ik ga eens goed nadenken wat ik met dat voorstel van Koen Van Deynse kan doen, want geloof me ;-) , ik sta echt wel te popelen om nog eens met de fiets ;-) op vrijdagavond te komen schaken !!

En voor mensen die pas later dit bericht op de website zien : De "aktie" blijft doorlopen, he, dit wil dus zeggen dat zolang ik 50 ben , en je me in een reactie een gelukkige 50ste verjaardag wenst , dan krijg je van mij een traktatie !

 

Een heel gelukkige, Jan

 

Sorry ik ben 1 dag te laat. De drogreden daarvoor is dat 2020 een schrikkeljaar was. 50 is misschien wel prehistorisch, maar je bent tenminste nog niet uitgestorven. Dat fietsen doet je echt wel goed heb ik de indruk. Je bent ouder dan je lijkt - je lijkt jonger dan je bent - je lijkt ouder dan je bent of je bent jonger dan je lijkt . Kies maar. Een aantal statements zullen wel kloppen, denk ik. Sinds ik 50 ben, hou ik het op de wiskundige formule 50+ 4ever. Dat is al jaren zo.:-))

 

Nog mijlpalen???

 

Ook een dag te laat. Excuus ..... Ja, de website wordt niet meer dagelijks gecheckt. PROFICIAT!! met een klein hartje, want voor mij staat er ook een dergelijke mijlpaal te wachten op het einde van dit jaar .... Ik hoop dat je van die dag genoten hebt.

 

Re :

 

Dank je wel, Pol en Leo. Jullie staan nu ook op mijn "lijst" !

Zeer zeker dat het fietsen mij goed doet ! Soms maak ik wel eens totaal onverwachte dingen mee en kan ik mijn ogen niet geloven. Als het donker is en soms ook bij verkeerde lichtinval kan je niet altijd de bestuurders zien, en dat is wel vaak een probleem in het verkeer. Maar gelukkig is mijn fietsroute veilig en over het algemeen zeer goed verlicht. Ik blijf dus zowiezo altijd met de fiets komen ! Alleen bij ijzel kom ik met de auto of zelfs helemaal niet. Tegen regen en koude heb je goede kledij, maar tegen gladde ondergrond sta je als fietser machteloos.

En wat bewegen net voor en net na een geestelijke inspanning is echt wel top ! Mijn hoofd is leeg vooraleer ik aan een schaakpartij begin en mijn hoofd is ook leeg als ik -ongeacht het resultaat - na een schaakpartij terug thuis kom. Ik kan het iedereen aanbevelen !

Ja, .. ik kan maar mijn best doen, he ;-) .. !

 

join the fifty club

 

Gelukkige verjaardag Jan! Met het ouder worden worden sommige dingen zelfs beter. Geniet ervan

 

Re :

 

Merci, Hilde, Jouw naam heb ik ook op mijn "lijst" gezet !

 

In de fleur van je leven

 

Beste Jan,

Enkele weken na je verjaardag, toen ik toevallig nog eens de website van Brasschaak bezocht, leek het me aan de late kant om nog te reageren. Maar nu je onlangs zelf een nieuwe voorzet gaf, kop ik hem met plezier binnen, dus:

GELUKKIGE 50ste VERJAARDAG!!

Het enthousiasme dat jij telkens meebrengt naar de club is gewoon de max. Iedereen ziet dat je je helemaal geeft bij het beoefenen van onze edele kunst. Dat werkt aanstekelijk, en in deze tijden van klimaatverandering kan het niet anders of ook de gedroomde combinatie met fietsen krijgt binnenkort navolging. Fysieke sport, en al zeker in de buitenlucht, stimuleert de hersenen, de bloedsomloop (toch geen overbodige luxe bij een zittende hobby), het zorgt voor minder stress en je voelt je er goed bij.

Ik wens je van harte nog eens 50 gezonde en creatieve jaren erbij. Tot binnenkort op de club!

 

Re :

 

Je verjaardagswensen doen mij, net zoals die van alle anderen die mij hier verjaardag wensen, zeer veel plezier , Mark !

Ik heb je mee op mijn "lijst" gezet !

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn