Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

shit happens / happiness happens

 

Shit happens wanneer het al vroeger donker begint te worden en het regent wanneer je met de fiets naar de schaakclub komt.

 

Shit happens wanneer je met Wit tegen Wim Plompen in de opening een stuk kan winnen, maar het niet ziet.

 

Happiness happens wanneer je met Wit tegen Wim Plompen een kwaliteit voor staat.

 

Happiness happens wanneer je met Wit tegen Wim Plompen plots een volle toren voor staat.

 

Shit happens wanneer je met Wit tegen Wim Plompen volgende gewonnen stelling hebt en Wim Plompen op de 31ste zet zegt dat je vlag gevallen is...

 

Diagram 1

 

 

Happiness happens wanneer je na zo een koude douche met de fiets terug naar huis kan , zonder dat het regent.

 

Shit happens wanneer het onmogelijk op voorhand te bepalen is hoe lang een partij kan duren, en dat dit voor heel wat mensen een obstakel is om met de fiets te kunnen komen.

 

Happiness happens wanneer je zeer zeker zeer goed begrijpt dat er mensen zijn die "fietsambassadeur van de schaakclub" zijn maar niets vinden .

 

Happiness happens wanneer je met dit alles maar eens kan lachen ,he !

 

 

 

 

geen tijdsdruk ervaren

 

ja Jan tijd is relatief; hoewel we beiden een halfuur te vroeg waren startte de partij een kwartier te laat, blijkbaar hadden de papieren voor opvolging van de consumpties hier iets mee te maken. Op het bord ging het er strijdlustig aan toe, ongeveer zoals je schetste; alleen het element tijd ontbreekt in je verhaal. Na zo'n 25 zetten in een nog min of meer gelijke stelling en met elk zo'n 10 minuten op de klok, meer dan genoeg natuurlijk, speelt relatieve tijdsdruk een rol, wat voor iedereen verschillend is uiteraard, en gebeuren er meer fouten als je teveel tijdsdruk ervaart. Groot was mijn verwondering dat je op zet 31 of in de eindstelling 5 minuten nadacht en geen tijdsdruk voelde. Bij deze herhaal ik mijn dubbele verontschuldiging van na de partij voor 1) het aanmanen op tijd te starten en 2) het doorspelen tot de tijd om is

 

Re :

 

Das OK , Wim ! Het was idd een spannende partij en ik moest maar op mijn klok letten. Je hebt dan ook verdiend gewonnen. Dit soort van partijen is een voorbeeld van hoe gefocused en boeiend schaken eigenlijk is en is mijns inziens dan ook de beste reclame die een schaakclub kan hebben.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn