Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

NIC 2021-2022 R3: Resultaten en verslagen

 

Interclub R31234567Zeeeer goed.

Onze tegenstanders hadden heel wat moeite om hun teams bij elkaar te sprokkelen. Gelukkig kan deze interclubverantwoordelijke rekenen op een loyale schare schakers om zijn team te bemannen! Waarvoor dank!

Mede door covid-perikelen bij de andere ploegen werd het voor SK Brasschaat een wel zeer mooie zondagnamiddag. Mag ik de ploegkapiteins of andere spelers verzoeken hier een verslagje van hun ontmoeting te posten?

 

je hond als motivatie

 

Brasschaat 5Brasschaat 5 won vlotjes van Westerlo 2 met 3 - 1, alhoewel de enige die won was Erwin (Bas kreeg forfait en Cees en ik moesten tevreden zijn met remise) maar Erwin had op voorhand aangekondigd dat hij snel wou winnen, zodat zijn hond niet te lang alleen moest blijven, in minder dan 100 minuten was de klus geklaard; misschien moet ik toch maar een hond aan de Sint vragen.

 

Jammerlijke winst voor Brasschaat 1, maar welgekomen punten

 

Brasschaat 1 won, omdat Eynatten 1 onvoldoende spelers op de been kon brengen omwille van Corona. Hoewel de punten in dank aangenomen worden blijf ik het vreselijk jammer vinden voor de bijzonder sympathieke voorzitter Werner Paulus die vertelde dat het van 1982 geleden was dat Eynatten nog eens een forfait diende te geven.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Bras 3 wordt kampioen als we niet oppassen.....

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Mooi

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Brasschaat 6

 

Brasschaat 6Onze ganse ploeg dacht we gaan even knallen... En ja hoor 0-4 en vroeg terug in Brasschaat, wat ging dat snel..... Proficiat aan mijn ploeggenoten Paul Jacobs, Harry Szöke en Cesar De cock!

 

Na Corona kan een mens al eens knaldrang hebben

 

Mooi geformuleerd, Guy! laugh

 

Brasschaat 2 wint met overmacht van verzwakt Europchess 2

 

Brasschaat 2

Omdat de locatie van Europchess niet geschikt was om voldoende afstand te houden werd er gespeeld in het Centre InterInstitutionnel Europeen in Overijse. Daar werd niets aan het toeval overgelaten. Voor het betreden van het terrein van het instituut werd je identiteit, je QR code en ook nog eens je temperatuur gecontroleerd. Nu kon er echt niets meer mis gaan. Zeker niet omdat Europchess 2 danig verzwakt aan de match begon.

Toon Wijgers zette de toon. Hij kreeg een zee van ruimte van zijn tegenstander en walste met een breed pionnen centrum over de zwarte stelling heen. Vanuit die overweldigende stelling lanceerde Toon een koningsaanval die niet te stoppen was. Toen de Europchess speler het mat niet meer kon verhinderen gaf hij op.

Net zo hard ging het bij Willem Verlinden. Na een zet of 15 had hij volledige controle over zowel de c-lijn als de lange diagonaal. De engines gaven Willem voordeel die liep in de dubbele cijfers. Winst kon niet uitblijven. De vraag was hoe. Het werd er één in stijl. Vind onderaan dit artikel de mat in 3 waarmee Willem het uitmaakte.

Bij Dave Remijsen ging het minder van een leien dakje. Hij moest een toelaten dat zijn koningsstelling gecompromitteerd werd. Zijn tegenstander was weliswaar op papier wat zwakker, maar daar koop je niets voor als de tegenstander maar goede zetten blijft doen. Ze kwamen terecht in een stelling waarin Dave voor zijn tegenstander de ene goede voortzetting na de andere vond. Een rondje langs de borden leerde hem dat met remise het team goede zaken zou doen. Het remise aanbod werd aangenomen.

Ook in mijn eigen partij ging het vanuit de opening heel voorspoedig. Binnen de kortste keren had ik mijn tegenstander een geïsoleerde pion aangesmeerd die voorlopig niet vooruit zou komen. Ondanks wat minder nauwkeurige zetten mijnerzijds kwam ik toch nog prettig te staan.... en toen gaf mijn tegenstander een volle dame weg.

Yves Surmont speelde een partij uit het boekje. In de Caro-Kann legde hij thematisch de pionnen op de koningsvleugel vast. De druk werd op een gegeven moment zo hoog, dat Yves een belangrijke pion wist te winnen. Dat werd later een verre vrijpion en in een dame eindspel is dat meestal dodelijk. Met onberispelijke techniek werd de winst binnen gehaald.

Jan de Weerd had verreweg de zwaarste tegenstander. Zijn stelling zag er lange tijd wat verkrampt uit. Maar ja, zo zag de stelling van Carlsen in de 6e matchpartij er ook uit. Net als Carlsen wist Jan zich langzaam van de druk te ontdoen. En juist op het moment dat Jan het initiatief overnam, sloeg Jan de eerste zet in zijn vooruit berekening over waardoor hij pardoes een volle kwaliteit verloor. Zijn stelling was gelukkig zo goed dat hij de partij toch nog remise wist te houden.

Al met al ging Brasschaat 2 met een fraaie 5-1 score weer naar huis.

JanDeWeerd.jpg
 Jan staat op het punt te vroeg Ld7 te spelen YvesSurmont.jpg
 De extra pion verzekert de overwinning DaveRemijsen.jpg
 Wat ging er nu eigenlijk mis? mat-in-drie.jpg
 Mat in drie

 

De visie van europchess op ronde 3

 

http://europchess.eu/?p=3956

 

Mooi mat in 3 - Proficiat

 

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn