Artikel

Dit is een nieuwsbericht; het verschijnt enkel op de home page.

 

 

NIC 2022-2023 R7: Resultaten en verslagen

 

Interclub R7123456

Vandaag stond de 7de ronde van de NIC ingepland. Er werden een paar knappe individuele resultaten geboekt. BRA 2 won en lijkt zich met nog 4 ronden te gaan te gaan redden. BRA 3, en vooral Yves heeft hard geknokt om dat eerste MP binnen te halen. Helaas zoals zo vaak dit seizoen zat het weer net niet mee voor BRA 3.

Hoe verliepen de ontmoetingen voor de rest? Dat kan u hier lezen.

Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag te posten?

 

Brasschaat 3 in 3C: net niet

 

Brasschaat 3 Een onvolledig verslag, want ik was zelf nogal lang bezig. Op bord 1 zorgde Marcel voor de leukste partij om te volgen van onze ploeg. Zijn tegenstander had zwart, en na de opening het loperpaar, vier pionneneilanden (waarvan één tripelpion). Daarmee waren al zijn troeven opgesomd. Marcel had een kwaliteit meer, een veel gezondere stelling en vooral meer mogelijkheden en een duidelijk plan om zijn voordelen in winst om te zetten. Jan kreeg op bord 2 de openingszet tegen die je hoopt nooit tegen te krijgen: het aparte 1.b4. Jan zette zijn partij gezond op en zijn tegenstander moest een beetje tegen zijn zin remise aanvaarden. Ikzelf op bord drie had geen zin in een potje wie kent de theorie van het Siciliaans het best, dus gaf ik mijn openingsvoordeel weg met wit, maar kreeg tenminste een partij die de moeite waard was. Zwart kwam goed uit de opening, maar wou geen genoegen nemen met het vernielen van mijn pionnenstelling, zodat ik terug in de partij kwam. Het leek allemaal houdbaar (en voor een computer was het dat ook), maar tijd en vermoeidheid eisten tenslotte hun tol en dus toch 0-1 voor mijn sympathieke tegenstander. Dave had op bord vier een sterke tegenstander, maar ik moet bekennen dat ik niet veel van zijn partij heb kunnen volgen (Dave, kan jij aanvullen?). Ik had de indruk dat er op het bord van Wim nogal wat gebeurde, maar ook hier te weinig zicht op wat precies. Toch een heel knap resultaat tegen een tegenstander met 400 elo meer. De tegenstander van Aldo reageerde nogal makjes op de opening van zwart, en dat bezorgde Aldo ook een rustige namiddag; en dat ook weer tegen een veel sterkere tegenstander. Ondanks een goede gezamenlijke prestatie, toch geen loon naar werk en B3 met 2,5-3,5 terug naar huis. Onze enige kans op behoud is om Luik en TAL een grote pandoering te geven, maar veel zal afhangen van het duel Luik-Namen...

 

Jeugdig geweld

 

Brasschaat 6 Een clash der jonkies en één oudje op het eerste bord, hoe zou dat aflopen.

Ik heb helaas geen enkel idee hoe de andere partijen verliepen, in een mum van tijd waren de spelersvan de laagste 3 borden klaar met hun partij. De broertjes Vanderlocht verloren helaas, Robbie zorgde nog maar eens voor een vol punt en was de eerredder voor het team.

Zelf was ik blijkbaar teveel onder de indruk van het mature spel van mijn jonge tegenstander en vond zelfs de simpele oplossingen niet. Vermorzeld worden door een jonkie, (her)kent u dat gevoel?

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn