Artikel

Dit artikel verschijnt in de Zilveren Toren blog en op de home page.

 

 

ZT2015 ronde 6

 

Zilveren Toren R612345

De ploegkapiteins kunnen hier hun verslag plaatsen

 

Sterk Schilde bevestigt !

 

Brasschaat 3 Het Elo-evenwichtige Brasschaat 3 moest het thuis opnemen tegen één van de sterkste teams uit de afdeling. Zonder hun Mechels forfait stonden de buren uit Schilde allicht in promotie. Op één Leo tegen een snelle draak, op twee Bart met een doorschuif caro-kann, op drie Willem tegen de Grünfeld en Hilde mocht haar geliefkoosde KID voorschotelen. Leo verzeilde in een moeilijke centrale tegenaanval. Maar volharden beloonde en na een blunder kon Leo zijn eerste maar zeker verdiende ZT-punt binnenhalen. Ondertussen had ik -lekker uit de opening gekomen- een fout plan in het hoofd en meer dan drie slechte zetten op vijf had Maarten niet nodig om een knappe koningsaanval in een punt om te zetten. Willem opende in zijn gekende logisch-opbouwende stijl maar strikte vast in een heel ingewikkeld en tactisch middenspel. Hilde had Paul Jacobs volledig in haar macht. Ze kwam in een voor haar heel herkenbare situatie en toen ik passeerde had ik al compassie met haar tegenstrever. Iets later zag ik haar in een eindspel gaan met een klein plusje. Maar helaas kreeg ze weer geen loon naar werken en moest het volle punt afgeven. 6-10 verlies. Brasschaat 3 moet maart in met het degradatiespook.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Mijn partij

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

ploeg 2 verloor van Noorderwijk

 

Brasschaat 2Op de borden 3 en 4 behaalden Koen en Evert vlot remise. Op bord 2 moest Ludo een aanval van Dame en torens tegenhouden wat niet zo best lukte waarna de stelling verloren was. 0p bord 1 kwam ik goed uit de opening, en wikkelde af naar een te winnen eindspel met vrijpion , maar op zet 47 gaf ik deze pion zomaar gratis weg... en de concentratie was meteen zoek want ook de remise die er daarna nog in zat miste ik.

 

Brasschaat 1 blijft winnen

 

Brasschaat 1

De zesde ronde van de Zilveren Toren bracht Moretus Hoboken naar Brasschaat. Een team dat op een 7de stek in de rangschikking vertoefde. Bovendien waren ze door het ontbreken van Yasseen De Herdt en Tuur Bruyneels verzwakt.

Nils wist op bord 1 Henri Van Damme “de slechtste loper ooit” op te zadelen. Met 7 pionnen op dezelfde kleur als de eigen loper. Jammer genoeg was de dubbelpion van Nils voldoende om de stelling in evenwicht te houden. Wat hij ook probeerde, Nils moest in remise berusten.

Lendert wist een mindere stelling tegen Bart Slachmuylders toch tot winst te voeren.

De opstelling van Toon in de verschillende competities lijkt tegenwoordig al bijna garantie op een vol punt. Ook Robert De Hert moest dat ondervinden.

Ikzelf blink momenteel, ondanks mijn speelstijl, uit in het sprokkelen van halfjes. Niets deed dergelijke uitslag vermoeden. Beide spelers lieten na een groot voordeel te bereiken: Gert Van Bunderen kon mits een dameoffer, de diagonaal naar g7 openen, gepaard met een toren op een open g-lijn was dit lastig te verdedigen geweest. Enkele zetten later kon ik door een stuk in te laten staan met een schaakje op h6 en vervolgens de stille zet Td8 de koning in een matnet krijgen. Dit zou wit heel wat materiaal kosten. Beide scenario's werden echter verworpen en in het eindspel T+4 vs T+4 werd remise overeengekomen.

Pol leek tegen Ronny Liekens mooi uit de opening te komen. En ook in het middenspel zag het er goed uit. Ik was dan ook verrast toen Pol aan de bar vertelde dat hij verloren had.

Bij Jan was het alle hens aan dek in een Koningsgambiet. Jans stukken werkten niet optimaal samen. Toch moet Ben Boeckx ergens wat gemist hebben want het was onze speler die finaal aan het langste eind trok.

Zo wint Brasschaat wederom een ontmoeting. Momenteel staan we gedeeld 3de met Westerlo. Die hebben evenwel een wat makkelijker slotdrieluik. Maar wij verwelkomen de laatste rondes wel Stijn in onze ploeg! Die podiumplaats zou een mooie bekroning zijn voor een knap seizoen.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn