Artikel

Dit artikel verschijnt in de Interclub blog en op de home page.

 

 

NIC 2019-2020 R1: Resultaten en verslagen

 

Interclub R11234567Goed zo.

Na een lange zomerstop is het eindelijk zo ver. De langverwachte eerste ronde van het nieuwe interclubseizoen. Met enkele sterke spelers afwezig (2 vervangers in BRA1, 2 in BRA 3 en 3 vervangers + een forfait in BRA 4 zou het een zware dobber worden. Maar zie: de eerste 4 teams van Brasschaat wonnen allemaal hun eerste ronde. Voor de BRA 5 en BRA 6 was de tegenstand te zwaar. Vooral BRA 6 was het slachtoffer van de vele vervangingen die ik in de eerste 4 teams moest doorvoeren. BRA 7 schoot met een droge 4-0 tegen Mol 3 als een raket uit de startblokken. Al bij al toch een geweldige start van het nieuwe seizoen.

Mag ik alle kapiteins verzoeken een verslag van hun ontmoeting te posten?

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

2e wint.....

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Wel onschatbare bijdrage aan winst BRA 4

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

hier zat meer in

 

Brasschaat6 Bij aankomst even een onaangename verrassing: er werd boven gespeeld en er was geen lift... gelukkig was er een wel zaaltje achter het café beschikbaar. Zodra mijn tegenstander zich voorstelde wist ik dat Humbeek aantrad aan in zijn sterkst mogelijke opstelling, dat beloofde een zware match te worden

Wim (1) speelde de Scandinavische gambietlijn (1. e4 d5 2. exd5 Pf6) waarbij wit wellicht niet vervolgde met 3. d4: door een aantal foute keuzes zag hij zijn pion niet terug en kreeg onvoldoende compensatie. In de finale koos hij een fout veld voor zijn dame, nadien ook voor zijn koning en viel aan mat niet te ontkomen.

Dirk (2) werd in het middenspel opgezadeld met een geïsoleerde centrumpion, die aanvankelijk nog voldoende kon verdedigd worden. In een winstpoging lanceerde hij een aanval met zijn h-pion wat leidde tot penning van zwarts loper op de dame. Hij overzag echter een dameschaak waarmee zwart de penning meteen ongedaan maakte en verloor een pion. Wat later viel er nog eentje waarna zwart 2 verbonden vrijpionnen kreeg op de damevleugel, uiteindelijk werd die overmacht teveel en moest Dirk opgeven.

Willem (3) kreeg een Schots gambiet voorgeschoteld en wist in het middenspel wit een pion te ontfutselen. Toch had hij het gevoel de ganse partij onder druk te staan door de aanvallende stelling van zijn tegenstander. Zelfs na een vermoedelijk incorrect kwaliteitsoffer van wit betrouwde hij het zaakje niet helemaal en aanvaardde in wederzijdse tijdnood diens remiseaanbod.

Ikzelf (4) kwam al op de 11de zet op groot voordeel doordat zwart met de c-pion terugsloeg op d5, meestal de beste terugname doch hier kreeg wit een automatische aanval op de damevleugel cadeau. Er volgde snel een 2de fout en ik stond zowaar gewonnen doch ruilde de dames wat te vroeg, al kon ik lang erg groot positioneel voordeel behouden. Later ontstond een remiseachtige stelling, tot hij kort na de tijdscontrole een pion weg blunderde en ik een vrijpion op de b-lijn kreeg. Ik had het mezelf (alweer) veel makkelijker kunnen maken door eerst een van zijn 2 paarden te ruilen, zeker een gemiste kans. Volgens Herr Fritz miste ik een aantal keren de juiste maar ook moeilijke winstweg, ook in de finale (zie partijfragment) ging ik te vaak de verkeerde kant op

download PGN Hilde Berghs, 1551 - Guido De Bouver, 1763 ½-½


 

Enkel beschikbaar voor clubleden

Brasschaat 3 gaat goed van start

 

Dit bericht is niet publiek beschikbaar; enkel clubleden kunnen het zien, na aanmelden.

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn