Artikel

Dit artikel verschijnt in de Zilveren Toren blog en op de home page.

 

 

ZT 2020 R5: resultaten en verslagen

 

ZT R5123

Het Zilveren Torenseizoen van de Brasschaatse teams is er één zonder uitschieters. We win some, we lose some. Wat zal de vijfde speeldag brengen? Dat leest u hier.

Mag ik de ploegkapiteins verzoeken hier een verslag van hunt ontmoeting te posten?

 

Brasschaat 2 verliest van een veel sterker Borgerhout 2

 

Carlos moest als eerste de duimen leggen. Na stukverlies streed hij nog moedig verder, maar Borgerhout 2 had zijn eerste punt snel beet. Gelukkig hadden we Ibrahim op bord 3 bij die in het Morra gambiet een pion voor kwam. Zijn tegenstander zag die pion niet meer terug en verloor de strijd. 1-1 dus. Ikzelf speelde een mooie partij tegen Yago De Cuyper (elo 1737). Het was duidelijk dat Yago liefhebber is van de Naijdorf variant van het Siciliaans. Om de theorie te ontwijken ging mijn d4 paard naar f3 ipv b3. Lang ging de partij gelijk op maar toen ik dacht een pion te kunnen winnen, verraste hij met een tegenzet, die de kwaliteit kostte. Het ging toen bergaf. Yago kon met een kwaliteitsoffer de winst veilig stellen en was mijn verlies een feit. Pol had mi een gelijke stelling, maar heeft blijkbaar op het einde van de partij toch moeten buigen. 3-1 eindresultaat met dank aan Ibrahim !

 

eerste zege voor BR3

 

Met een gemiddeld elo-voordeel van circa 100 punten trokken we met volle moed naar de Bruul in Mechelen. Bord 4 : Jan kon als eerste de armen in de lucht steken : met een zak pionnen in het voordeel moest Jan enkel die ene vrijpion van zijn opponent zien te stoppen, wat lukte 'met een gelukje(?)' door met het paard eerst schaak te geven om vervolgens de doorgelopen pion af te stoppen. Bord 3 : Leo knokte zich met een pion minder naar een zekere remise . Bord 2 : de opening was Russisch, ik kwam er vrij goed uit. In middenspel moest ik echter terrein prijsgeven en kwam mijn koningsvleugel in zwaar onweer. Daarna kon ik het initiatief en de druk op de Koning omkeren en kon in het eindspel met een Koning die domineerde in het midden van het bord mijn tegenstander op de knieën dwingen. Bord 1 : Peter had een moeilijke avond : ik zag hem 1 stuk achter komen, later 2 stukken achter, ... en zo ging onze kapitein 'den boot in'. Gelukkig was de winst met 9 - 7 reeds binnen. In de stand schuiven we opnieuw een plaatsje op, door 2 forfaits van SK Zimmertoren. Brasschaat 3

 

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 03-Apr-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn