Inleiding  -  Voorbeeld  -  Tekst  -  Grafiek  -  Schaakborden  -  Multimedia  -  Specials  -  Suggesties

 

Berichten maken

Ook multimedia bestanden kunnen gebruikt worden in onze berichten.

 

Noot: op sommige browsers werkt dit niet:

  • FireFox (ouder dan versie 21);
  • Internet Explorer (ouder dan versie 9);
  • Opera (alle versies).

audio

Met het commando {audio:bestandsnaam} kan u een geluidsbestand opnemen in uw bericht. Wat getoond wordt is een audio-speler, waarvan men de startknop moet klikken om het geluid eenmaal te horen.

De bestandsnaam moet eindigen op ".mp3"; let op, bestandsnamen zijn hoofdlettergevoelig (wat u kan verrassen als u een Windows PC gewoon bent). Het bestand wordt gezocht in uw persoonlijke map, tenzij het een URL is van een bestand ergens op het internet. Een geldige URL begint met "http" en/of heeft een domeinnaam waarin een bekende landencode voorkomt (zoals .com, .org, .be, .nl).

Audio fragmenten kunnen groot zijn; wanneer het fragment afkomstig is van het internet is het beter geen kopie te maken in uw persoonlijke map, maar wel rechtstreeks te verwijzen naar de bron.

video

Met het commando {video:opties:bestandsnaam} kan u een videobestand opnemen in uw bericht. Wat getoond wordt is een video-speler, waarvan men de startknop moet klikken om het filmpje eenmaal te horen.

Er zijn momenteel nog geen opties; wel moeten er altijd twee ':' symbolen aanwezig zijn!

De bestandsnaam moet eindigen op ".mp4"; let op, bestandsnamen zijn hoofdlettergevoelig (wat u kan verrassen als u een Windows PC gewoon bent). Het bestand wordt gezocht in uw persoonlijke map, tenzij het een URL is van een bestand ergens op het internet. Een geldige URL begint met "http" en/of heeft een domeinnaam waarin een bekende landencode voorkomt (zoals .com, .org, .be, .nl).

Filmpjes zijn meestal grote bestanden; wanneer het filmpje afkomstig is van het internet is het beter geen kopie te maken in uw persoonlijke map, maar wel rechtstreeks te verwijzen naar de bron. En als het een YouTube filmpje betreft, kan u beter een link commando gebruiken!

 


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Software van deze pagina laatst bijgewerkt op 01-Sep-2017

Copyright © 2014, Luc Pattyn